Speciaal voor voetbalfans. (en snelle beslissers)

Beleef mee de derby Olympique Marseille-AS Monaco en ontdek wat echte voetballiefde is… én zie op de valreep de fantastische “Nous sommes Foot”  expo in het Mucem. Weekend 27/28 januari 2018.

Laat je imponeren door de fans van OM en treed in de voetsporen van Raymond “le science” Goethals in het Stade Vélodrome. In Marseille leeft voetbal, tot in het museum toe.

Op zondag 28 januari wordt de match om de Champions League plaatsen gespeeld tussen de rechtstreekse rivalen AS Monanco (2de) en Olympique Marseille (4de op 3 punten). De supporters (ultra’s in de virage sud en commando’s en dodgers in de virage nord) maken er nu al een erezaak van om de blamage van de heenmatch uit te wissen. Aux Armes Citoyens! Nous sommes les Marseillais! Et nous allons gagner! Allez OM!

Op zaterdag brengen we je al in de sfeer met een kennismaking van de mulitculturele melting pot in de populaire wijken Le Panier, Noailles en Cours Julien. We eten couscous bij Kachetel, een Algerijnse familie die hier al bijna 100 jaar een restaurant runt. Zondag staat volledig in het teken van voetbal. We bezoeken de schitterende tentoonstelling “Nous sommes Foot” in het MUCEM, het museum voor Mediterrane beschavingen. Zelfs de grootste scepticus komt hier buiten als een voetbalfan. We passeren ook langs de fanshop van OM om ons in de juiste kleuren uit te dossen. Vlak voor de match eten we een “mitraillette” met de supporters en dan begeven we ons naar de hagelnieuwe Vélodrome, waar om 21u00 de aftrap wordt gegeven.

Joke en Dirk nemen je graag op sleeptouw in de stad waar ze een hevige supporter van werden.

Praktisch: kaarten voor de match kosten 60 tot 70 euro. Begeleiding twee volledige dagen kost 100 euro per persoon. Wil je mee? Stuur een mail naar joke.quintens@icloud.com

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s