Frans leren & Marseille ontdekken.

Je kennis van het Frans bijspijkeren en meteen toepassen tijdens een ontdekkingstocht in een opwindende zuiderse havenstad? Dit kan met het aanbod van Alliance Française en Moving*Marseille.

La Marseillaise. Frans leren & Marseille ontdekken. Lees hier de nieuwsbrief. 

Alliance Française spijkert je Frans bij gedurende een taalbad van 15 uur op 4 voormiddagen. Een online test bepaalt op welk niveau je start. In kleine groepjes word je dan in de leslokalen van Alliance Française in Marseille door Franse leerkrachten intensief begeleid.

Iedere namiddag nemen Joke Quintens en Dirk Chauvaux je mee op een ontdekkingstocht door Marseille. Deze havenstad aan de Middellandse Zee maakt een razendsnelle evolutie mee en oefent een sterke aantrekkingskracht uit op jonge Fransen en Europeanen. De 300 dagen zon per jaar zitten daar ongetwijfeld voor iets tussen. Maar ook de energie in deze superdiverse stad, waar de hele wereld samenkomt, weet hen te verleiden. Marseille heeft dan ook al 2600 jaar ervaring met migratie.

Joke Quintens en Dirk Chauvaux zijn twee Nederlandstalige Belgen die zich definitief in Marseille hebben gevestigd en de stad al 20 jaar zeer regelmatig bezoeken. Met Moving*Marseille leiden ze je rond in de stad waar zij verliefd op werden en laten ze je kennis maken met haar inwoners en hun initiatieven van onderuit. Ze nemen je mee op en onverwachte ontdekkingstocht in een bruisende wereldstad die haar authentieke charme weet te bewaren.

Zondag
18 u * Welkom en intro op Marseille. Apéro aan het Palais Pharo met een adembenemend zicht op de stad en een inleiding op de ziel van Marseille.
20 u * Diner met een multiculinaire toets.

Maandag
10 -13 u * Franse les bij Alliance Française.
14 – 18 u * het nieuwe Marseille.
Stadswandeling in Euromed, het grootste stadsontwikkelingsproject in Europa en bezoek aan het Mucem, het museum voor de beschavingen van de Middellandse Zee en pronkstuk van Marseille Culturele Hoofdstad 2013. Typische apéro in Le Panier, de oudste wijk van Marseille. Onderweg bezoeken we een organisatie en ontmoeten we een stadsmaker.

Dinsdag
9 -13 u * Franse les bij Alliance Française.
14 – 18 u * melting pot Marseille.
Stadswandeling door de multiculturele wijken Belsunce en Noailles, waar je de hele wereld op één vierkante kilometer terugvindt. We verdwalen in de typische sfeer van de meest Afrikaanse stad van Europa en ontmoeten de locals. We eindigen op Cours Julien, de wijk met het meeste streetart per vierkante meter. Onderweg bezoeken we een organisatie en ontmoeten we een stadsmaker.

Woensdag
9 -13 u: Franse les bij Alliance Française.
14 – 18 u: samenleven in Marseille.
Afspraak in het Parc du 26ième Centenaire aan l’Arbre de l’Espérance, waar 500.000 Marseillais een boodschap van verdraagzaamheid ondertekenden. We bezoeken le Cité Radieuse van Le Corbusier en gaan naar het strand voor een apero. Onderweg bezoeken we een organisatie en ontmoeten we een stadsmaker.

Donderdag
9 -13 u * Franse les bij Alliance Française.
14 – 18 u * zelf op pad in Marseille.
Kans om de stad op eigen houtje te verkennen en te genieten van de zon en de gastvrijheid van de Marseillais.

PRAKTISCH
van zondag 15 tot donderdag 19 juli OF op maat en afspraak vanaf 4 personen

prijs: 365 euro
inclusief: taallessen op eigen niveau (A1/A2/B1/B2/C1/C2) na online test, alle uitstappen en ontmoetingen met stadsmakers en projecten met Joke en Dirk, 21 % btw / exclusief: kosten eten en drinken, reis, verblijf (wij helpen je graag op weg naargelang wensen of kunnen voor jou op maat boeken)

meer info en inschrijvingen:
hier inschrijven
joke.quintens@icloud.com
+32 474 97 62 72

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s